Sestavine:
- 300 g polnozrnate namenske moke Brinčevega mlina
- Skodelica tople vode 2 dl
- Suhi kvas 7g
- Sol
- Olje med 30 in 50ml
- Mast
- Ocvirki količina po želji
- Glinena plošča
Priprava:
1) Moko vsipamo v posodo, dodamo kvas in premešamo da se lepo razdeli. V mešanico moke in kvasa naredimo luknjico in vanj vlijemo toplo vodo, olje in sol. Premešamo z vilico, da nastane gmota. Nato gmoto testa zgnetemo.
2) Ko je testo prožno ga damo v posodo, pokrijemo s folijo za živila in pustimo vsaj 2 uri, da vzhaja.
3) Preden pričnemo z oblikovanjem testa vklopimo pečici z glineno ploščo, na 220 stopinj Celzija, da se plošča zagreje.
4) Ko je testo vzhajano ga razvaljamo s prsti v okroglo obliko kot pri pici. V ponvi na masti pogrejemo ocvirke.
5) Ko so ocvirki pripravljeni jih posipamo po testu in polijemo z mastjo, ki je ostala.
6) Damo peči na ploščo za 15 do 20 minut. Vzamemo ven, razrežemo in ponudimo.
Dober tek.