Sestavine:

Priprava:

1) Moko vsipamo v posodo, dodamo kvas in premešamo da se lepo razdeli. V mešanico moke in kvasa naredimo luknjico in vanj vlijemo toplo vodo, olje in sol. Premešamo z vilico, da nastane gmota. Nato gmoto testa zgnetemo.

2) Ko je testo prožno ga damo v posodo, pokrijemo s folijo za živila in pustimo vsaj 2 uri, da vzhaja.

3) Preden pričnemo z oblikovanjem testa vklopimo pečici z glineno ploščo, na 220 stopinj Celzija, da se plošča zagreje.

4) Ko je testo vzhajano ga razvaljamo s prsti v okroglo obliko kot pri pici. V ponvi na masti pogrejemo ocvirke.

5) Ko so ocvirki pripravljeni jih posipamo po testu in polijemo z mastjo, ki je ostala.

6) Damo peči na ploščo za 15 do 20 minut. Vzamemo ven, razrežemo in ponudimo.

Dober tek.