Pripravi mamljivo testo za pico, o katerem bodo govorili še dolgo po tem, ko ga bodo poskusili. Da bo tvoja pica še popolnejša, pa pri peki uporabi našo ploščo.
SESTAVINE
- 30 dag moke
- 2 g suhega kvasa
- 1 žlička soli
- 2 dcl vode
- 2 žlici olivnega olja
- 20 dkg salame – piščančja prsa
- 20 dkg paradižnikove mezge
- 25 dkg naribanega sira
- origano
- baziliko
- olive
- gobe
- 2 žlici olivnega olja
PRIPOMOČKI
- kuhinjska tehtnica
- električni mešalnik
- posoda za testo
- lopatica za mazanje
- pekovska plošča
- valjar za testo
- pečica
Navodila za peko:
- kvas zmešamo z moko
- dodamo sol, olje in toplo vodo, ter zamesimo kvašeno testo. Potem ga pokrijemo in pustimo da 45 minut počiva.
- naredimo hlebček in ga razvaljamo v krog. Testo položimo na pomokan lopar, ga namažemo z paradižnikovo mezgo zmešano z baziliko. Obložimo ga s piščančjimi prsi, sirom, origanom, gobami in olivami. Ne-obloženi del testa namažemo z olivnim oljem.
- Pustimo še 15 minut, da vzhaja
- s pomočjo loparja položimo pico na segreto glineno pekovsko ploščo v pečico. Pečemo 8-10 min. pri 250 °C.
Čas peke: 10 minut
Avtor: Rok