Pogoji poslovanja

Splošni pogoji nakupov v spletni trgovini Plosca.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Podatki o podjetju

 • PEČARSTVO AVGUŠTIN, AVGUŠTIN KLEMEN S.P.
 • Suhadole 5C, Suhadole, 1218 Komenda
 • Davčna št.: SI69123390
 • Matična št.: 6246095000
 • TRR: IBAN SI56 0231 1026 0138 150 (DH d.d.)
 • EMAIL: trgovina@plosca.si
 • TELEFON: 041 203 961

Uporabnika spletne trgovine Plosca.si (v nadaljevanju kupec) zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). S spletno trgovino Plosca.si (v nadaljevanju »trgovina«) upravlja PEČARSTVO AVGUŠTIN, AVGUŠTIN KLEMEN S.P. (v nadaljevanju »Trgovina«).

Dostopnost informacij

Zavezujemo se, da bomo kupcu vselej zagotovili naslednje informacije:

 1. Identiteto trgovine (ime in sedež podjetja, številka registra);
 2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon);
 3. bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami);
 4. dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku);
 5. pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 6. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 7. način plačila in dostave,
 8. časovno veljavnost ponudbe,
 9. rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe; pogoje za odstop; podatki o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 10. pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Nakup

Za uspešen nakup kupec ne potrebuje registracije. Obvezno pa je potrebno vpisati veljavne podatke, telefonsko številko in elektronski naslov, kjer se naročilo preveri, v kolikor je to potrebno. Kupec prejme na e-mail sporočilo o kupljenih izdelkih. Kupec jih ima možnost preklicati, dokler se ne odda v obdelavo. V kolikor ga ne prekliče se smatra, da se kupec strinja z nakupom.

Registracija

Z registracijo na https://plosca.si/moj-racun/ postanete član Plosca.si. Pravico do nakupa v spletni trgovini plosca.si imajo registrirani člani in tudi gostje, ki opravijo hitri nakup in se pred nakupom ne rabijo registrirati. Ob registraciji v spletno trgovino pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Če želi uporabnik kadarkoli svoj naslov elektronske pošte ali geslo zamenjati z drugim, lahko to stori v svojem uporabniškem profilu.

Naročilo

Kupoprodajna pogodba med trgovino in kupcem je sklenjena v trenutku ko trgovina kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila.

Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca enako. Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo.

Cene

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v spletni trgovini Plosca.si ažurirajo in spreminja pogosto in hitro. Vse cene vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Lahko se zgodi, da se morebitne spremembe podatkov ne popravijo pravočasno v spletni trgovini, vendar bomo kupca skušali pravočasno obvestili o morebitnih spremembah, ter mu omogočili preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka. Trgovina si pridružuje pravico do spremembe cen (ter vsebinskih in tekstovnih sprememb) v spletni trgovini brez predhodnega obvestila.

Načini plačila

Ponudnik omogoča plačevanje na več načinov:

 1. Z gotovino ob prevzemu (pošiljko dostavi dostavna služba oziroma osebni prevzem na sedežu podjetja);
 2. Po predračunu in sicer z nakazilom na račun ponudnika: PEČARSTVO AVGUŠTIN, AVGUŠTIN KLEMEN S.P., Suhadole 5C, Suhadole, 1218 Komenda, TRR: SI56 0231 1026 0138 150 (DH d.d.)
 3. S plačilnim sistemom PayPal (Registrirani uporabniki na PayPalu imajo možnost plačila direktno z uporabniškim računom PayPal, ostali lahko plačajo preko PayPala s kreditno ali debetno kartico).

Dostava

 1. Vsi dostavni stroški so navedeni ob koncu nakupa.
 2. Trgovina si pridržuje pravico izbrati poljubno dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito in v skladu s ceno / stroškom pošiljanja, kot je navedeno ob naročilu.
 3. Pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije.
 4. Čas dostave: Naročeno blago je pripravljeno in odpremljeno v 1-5 delovnih dneh po prejemu naročila. Ob sobotah, nedeljah in praznikih se odpreme blaga ne izvaja. V primeru da naročenega izdelka ni na zalogi, bo trgovina tem obvestila kupca po e-pošti ali telefonu v roku treh delovnih dni od prejetja naročila.
 5. Vse dodatne informacije kupec lahko dobi na trgovina@plosca.si ali na telefon 041 203 961.

Račun

Trgovina ob dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun v paketu ali v pdf formatu na e-naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Postopek nakupa

 1. Podatki za NAKUP , račun in dostavo: Kupec v spletni trgovini v košarico naloži želene izdelke. Na strani https://plosca.si/zakljucek-nakupa/ vnese zahtevane kontaktne podatke (ime, priimek, e-mail naslov, naslov, kraj, poštno številko in tel. številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka.
 2. Način plačila: Izbira se lahko med načini plačila: Plačilo po povzetju, plačilo po predračunu ali plačilo s sistemom PayPal.
 3. Postopek obveščanja o nakupu: Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Plosca.si lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da na zaključku nakupa vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja. Prav tako so enake možnosti plačila.

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

 1. Vsa sprejeta in nepreklicana naročila, ki jih bo kupec posredoval trgovini v spletni trgovini preko e – pošte, telefona in preko spletne trgovine, se obravnavajo kot nepreklicna. V primeru, da kupec želi preklicati naročilo, to lahko stori v roku 1 ure po oddaji naročila in sicer preko e–pošte. V primeru, da je bilo blago že plačano, bo trgovina znesek računa nakazala na kupčev TRR, zato naprošamo, da ga v pisnem sporočilu navedete.
 2. »Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga pisno sporoči, da odstopa od naročila, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je oddano v roku. Potrošnik mora najkasneje v 30 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Po prejemu blaga in ugotovitvi, da je to nepoškodovano, v nespremenjeni količini, nespremenjeni embalaži in originalno zapakirano, podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga. Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun kamor želi, da se vrne plačilo.«(Vir: Zakon o varstvu potrošnikov, uradno prečiščeno besedilo, ZVPot-UPB2 (Uradni list RS, št. 98/2004, 126/2007)
 3. V primeru plačila z darilnim bonom, se vrnjeno blago lahko zamenja z drugimi izdelki vrednosti bona ali pa se ponovno izda darilni bon iste vrednosti. Boni niso izplačljivi v gotovini!
 4. V primeru, da vam lahko pri postopku vračila blaga lahko kakorkoli pomagamo, nas prosim pokličite na 041 203 961.
 5. Naslov za vračilo blaga: PEČARSTVO AVGUŠTIN, AVGUŠTIN KLEMEN S.P., Suhadole 5C, Suhadole, 1218 Komenda
 6. Blago lahko vrnete osebno ali po pošti.

Osebni podatki

Varstvo osebnih podatkov

 1. Splošno

Zavezujemo se, da bomo varovali zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletnega mesta www.plosca.si. Zbrane osebne podatke bo Upravljavec (PEČARSTVO AVGUŠTIN, AVGUŠTIN KLEMEN S.P.) porabljal izključno za storitve, ki jih ponuja. Storil bo vse potrebno, da jih zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami. Upravljavec za potrebe opravljanja storitev zbira, vodi, obdeluje in shranjuje uporabnikove podatke.

 1. Katere podatke zbiramo?

Zbiramo naslednje podatke:

 • ime in priimek;
 • naslov za dostavo;
 • podjetje oz. naziv pravne osebe in davčno številko (če je uporabnik pravna oseba);
 • naslov elektronske pošte;
 • kontaktno telefonsko številko;
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini;
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu.
 • Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, upravljavec ne odgovarja.
 1. Kdo je zbiratelj osebnih podatkov?

Zbiratelj osebnih podatkov je PEČARSTVO AVGUŠTIN, AVGUŠTIN KLEMEN S.P.

 1. Za katere namene zbiramo osebne podatke?

Upravljavec teh podatkov ne bo uporabil v namen, ki bi kakorkoli škodoval uporabniku ali drugi vpleteni osebi. Upravljavec bo podatke uporabnikov uporabil proces odpošiljanja in obveščanja o naročenih izdelkov in za pošiljanje promocijske e-pošte ter SMS sporočil za spletno trgovino www.plosca.si. Vsi uporabniki se lahko odjavijo od vseh promocijskih sporočil. Upravljavec lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Zaupnost osebnih in drugih podatkov uporabnikov ne bo kršena v nobeni obliki.

Dostavni službi (npr. Pošta Slovenije in DPD) bo upravljavec zaupal le potrebne podatke za dostavo v spletni trgovini kupljenih izdelkov.

Upravljavec ne bo pod nobenim pogojem brez izrecnega dovoljenja uporabnika posredoval osebnih oz. drugih podatkov uporabnika tretji osebi oz. ne bo omogočil tretji osebi, da vpogleda v osebne oz. druge podatke uporabnika, razen če bi to od njega zahtevale državne oblasti, če je taka obveznost določena v zakonu.

Uporabnik/kupec se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja novičk.

 1. Izbris osebnih podatkov

Če želite, da www.plosca.si izbriše vse vaše osebne podatke, nam prosimo pošljite email na trgovina@plosca.si. Izbrisali bomo zgodovino vaših nakupov (torej vsa vaša pretekla naročila in vse podatke, povezane z njimi) ter vaš enaslov v našem email sistemu (v kolikor ste naročeni na naše novice). Drugih podatkov o vas ne shranjujemo (kreditnih kartic, paypal računov ipd.) oziroma vas ne moremo identificirati iz njih (brskanje po spletni strani ipd.).

Če želite izvedeti, katere podatke sploh imamo o vas (zgodovino nakupov, npr.), pišite na trgovina@plosca.si. Vse o novi evropski uredbi (GDPR), ki ureja vaše in naše pravice glede uporabe podatkov, najdete na strani Evropske komisije.

6. Dodatna pojasnila

Če imate vprašanja, težave ali pripombe glede te politike zasebnosti, nam to lahko sporočite na elektronski naslov: trgovina@plosca.si

Pravno obvestilo

Spletna trgovina plosca.si in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovna znamka in logotip sta v lasti podjetja PEČARSTVO AVGUŠTIN , AVGUŠTIN KLEMEN S.P.

 1. Odgovornost

Trudimo se, da na spletni strani objavljamo le prave in ažurne podatke, vendar ne moremo zagotavljati točnosti in zanesljivosti čisto vseh objavljenih podatkov. V takem primeru, bo plosca.si kupca obvestila spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Pridržujemo si tudi pravico do vsebinskih in drugih sprememb na spletnem mestu. Tekstovni opisi posameznega izdelka so zgolj informativne narave in niso bili potrjeni s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA). Za posledice, nastale zaradi uporabe informacije, objavljenih na tej spletni strani, ne prevzamemo nobene odgovornosti. Vse fotografije so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Z uporabo tega spletnega mesta obiskovalec potrjuje, da sprejema opisane pogoje in se z njimi strinja.

 1. Ocene, mnenja in priporočila

Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.

Plosca.si omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih Plosca.si pregleda. Mnenja kupec lahko pošlje tudi na trgovina@plosca.si, Instagrama Plosca.si ali preko Facebook strani Plosca.si. Plosca.si ne bo objavila mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ki po oceni prodajalca ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in prodajalcu dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Prodajalec ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu prodajalca, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na prodajalca.

3. Pravila nagradnih iger

 1. Organizator nagradne igre je PEČARSTVO AVGUŠTIN, AVGUŠTIN KLEMEN S.P. (v nadaljevanju organizator). Udeleženec nagradne igre je fizična oseba, ki v sodeluje v razpisanih nagradnih akcijah.
 2. K nagradni igri lahko pristopijo uporabniki spletne trgovine, ki sprejemajo te pogoje sodelovanja v nagradnem žrebanju, so državljani Republike Slovenije s stalnim bivališčem v Republiki Sloveniji in so starejši od 18 let.
 3. V primeru, ko nagradna igra poteka prek spletnega družabnega omrežja Facebook, lahko v nagradni igri sodelujejo vse osebe, ki so v okviru spletnega družabnega omrežja Facebook pridružene posamezni strani, na kateri poteka nagradna igra oziroma vse osebe, ki so na tej strani kliknile gumb »Všeč mi je.« oziroma »Like«, razen če besedilo razpisane nagradne igre ne predvideva drugače.
 4. V nagradnem žrebanju ne smejo sodelovati zaposleni v podjetju PEČARSTVO AVGUŠTIN, AVGUŠTIN KLEMEN S.P. ter njihovi ožji družinski člani. Če je dobitnik nagrade mladoletna oseba, morajo starši ali skrbniki podpisati izjavo, da se strinjajo s prejemom nagrade.
 5. Za sodelovanje v nagradni igri ni potreben nakup storitev ali proizvodov organizatorja nagradne igre.
 6. Ob koncu nagradne igre bo med udeležence, ki izpolnjujejo zahtevane pogoje za sodelovanje, podeljena nagrada na podlagi naključne funkcije računalniškega izbora ali komisije organizatorja. Prireditelj je po želji lahko prisoten.
 7. Nagrada je opredeljena v razpisu. Nagrade ni mogoče zamenjati za kakršno koli drugo nagrado ali za denar.
 8. Izžrebanec bo o nagradi obveščen po e-pošti, prevzema pa jo od prireditelja. Nagrajenec je dolžan pisno potrditi prevzem nagrade v roku 7 dni in podati podatke, potrebne za prevzem nagrade (ime, priimek, naslov, davčna številka) na naslov trgovina@plosca.si. V kolikor se nagrajenec ne javi v roku 7 dni, nagrada preide na drugega izžrebanca.
 9. Davek od nagrade plača nagrajenec.
 10. Vsak sodelujoči v naši nagradni igri ali nagradnem glasovanju se strinja, da s sodelovanjem postane tudi naročnik naših dnevnih e-novic, njegov e-naslov pa je lahko posredovan prireditelju nagradne igre.
 11. Sodelujoči v nagradnem žrebanju lahko v času trajanja nagradnega žrebanja prekliče sodelovanje v nagradnem žrebanju, s čimer bodo njegovi osebni podatki izbrisani iz baze osebnih podatkov. Za prekinitev sodelovanja v nagradnem žrebanju mora podati zahtevek na elektronski naslov trgovina@plosca.si.
 12. Organizator si pridržuje pravico do sprememb pravil, če to zahtevajo vzroki tehnične ali komercialne narave ali vzroki na strani javnosti. O vseh spremembah in novostih nagradnega žrebanja bo organizator udeležence obveščal z objavami na spletni strani plosca.si.

Piškotki

Plosca.si uporablja piškotke, s katerimi merimo obisk, izboljšujemo uporabniško izkušnjo in občasno pokažemo kakšen oglas. S temi piškotki vas ne moremo identificirati na spletu, nimamo dostopa do vašega računalnika ali vašega brskanja po spletu.

Poleg piškotkov, nujni za delovanje strani, uporabljamo še:

 • Google Analytics / pomaga nam spremljati obisk spletne strani Plosca.si / trajanje piškotka: do 6 mesecev
 • Facebook / pomaga nam prikazati vam zanimive vsebine oglase Plosca.si na Facebooku / trajanje piškotka: do 1 leta
 • Analitične piškotke (heatmap) / trajanje piškotkov: do 6 mesecev

Piškotke lahko izbrišete ali onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Če onemogočite piškotke, vam nekateri deli spletne strani Plosca.si morda ne bodo delovali pravilno (nakupovalna košarica ipd.).

Pogoji poslovanja veljajo od 15.9.2021 do preklica.

Želimo vam prijetno nakupovanje v naši spletni trgovini! 🙂