Pečice ne ugašamo med peko, tako kot ne »ugasnemo« krušne peči medtem ko pečemo. Še vedno mora pečica oddajati toploto, plošča le pomaga vzdrževati idealno temperaturo v pečici ter ustvari lepo krušno skorjo. Pečico ugasnemo, ko je peka končana.
- Kliknite v našo spletno trgovino.
- Dostava za naročila nad 50€ je brezplačna.
- Pri naročilu do 11:00 se trudimo, da bo izdelek že naslednji dan pri vas.
- Za dodatne informacije nam pišite na trgovina@plosca.si ali nas pokličite na 041 203 961.
Zaradi temperature v pečici zagotovo ne.
Ob pravilni uporabi je glinena pekovska plošča na trgu že vsa leta našega delovanja – 65 let.
Ob nepravilni uporabi, npr.: hladna glinena pekovska plošča se ne sme položiti v vročo pečico, vroča glinena pekovska plošča se ne sme vzeti iz pečice, mehanska poškodba glinene pekovske plošče (padec, udarec…), zelo mrzlo testo (npr. iz HLADILNIKA) se ne sme položiti na vročo glineno pekovsko ploščo, glineno pekovsko ploščo se NE položi na DNO PEČICE (še posebej, če ima pečica možnost DVOJNEGA segrevanja dna pečice), ampak na mrežo, ni dovoljena uporaba glinene pekovske plošče na direktnem ognju (npr.:žar).
Zakaj ne? Če želimo lepo krušno in hrustljavo skorjo kruha in pice, potem jo zagotovo potrebujemo. V plošči se skriva tradicija in izkušnje, zato je krušna peka zagotovljena.
Na glineni pekovski plošči lahko po uporabi ostanejo madeži od peke (sir, moka), saj jih lahko plošča zaradi naravnih materialov (gline) vsrka vase, kar pa ne vpliva na kvaliteto nadaljnje peke (podobno kot krušna peč):
- Očistimo jo lahko z gobico za čiščenje porcelana in keramike;
- Izogibamo se uporabi detergentov za pomivanje posode, saj se le ti lahko absorbirajo v ploščo;
Nekateri uporabniki jo uporabljajo tudi na žaru, vendar tam prilagodijo sistem ogrevanja glinene pekovske plošče. Glinena pekovska plošča je iz naravnega materiala – gline, brez nepotrebnih in velikokrat škodljivih dodatkov. Posebnost glinene pekovske plošče je poroznost, zato ni primerna za uporabo tam, kjer so možni veliki temperaturni šoki, ki bi lahko negativno vplivali na samo glineno pekovsko ploščo. Na žaru pa običajno takšne temperaturne razlike so – zato je večja možnost da glinena pekovska plošča poči.
Za peko na žaru Vam priporočamo šamotno ploščo, ki je izdelana iz pečarskih šamotnih mok, debelejša in zato primernejša za peko na žaru.
Je čudovit in zelo uporaben pripomoček, s katerim lahko spremenimo vsako pečico v krušno peč. Kako je nastala? Naša zgodba (klik)
Seveda! Vedno smo pripravljeni vrniti strošek nakupa, če z njo ni veselja ob peki! Želimo le zadovoljne stranke in se zavedamo da jih v Sloveniji ne primanjkuje!
Seveda. Glinena pekovska plošča ima izjemno močno akumalcijsko sposobnost, saj zadrži toploto in jo enakomerno prenese na testo. To pa je tudi razlog, da je potrebno ploščo pred uporabo DOBRO segreti.
Glineno pekovsko ploščo položimo na rešetke pečice;
Pečico skupaj z glineno pekovsko ploščo vklopimo na maksimum pečice. Ko pečica doseže maksimalno temperaturo, jo pustimo na tej temperaturi vsaj še 15 minut.
Vroča glinena pekovska plošča je pripravljena na čarovnijo.
Odvečna vlaga iz testa se prenese na glineno pekovsko ploščo, ki jo zaradi naravnih materialov lepo absorbira. Po drugi strani pa se vročina iz glinene pekovske plošče neposredno prenese na testo in ustvari tisto čudovito hrustljavo skorjo ter vrhunsko in enakomerno peko!
Seveda. Vsi recepti so preizkušeni in odlični! Trudimo se da jih objavljamo in menjamo na strani TUKAJ (klik), drugače smo pa zelooo aktivni tudi na družabnih omrežjih FACEBOOK in INSTAGRAM, kjer so na voljo novi recepti, ideje in naša zgodba v slikah!
Ploščo se lahko prevzame tudi osebno pri nas, obvezna je le predhodna najava na telefon
- Naslov: Suhadole 5c, 1218 Komenda
- Telefon: 041 203 961
Čisto enostavno. Biti mora manjša od širine in globine Vaše pečice, da vroč zrak lahko še kroži po pečici. Glinena pekovska plošča se položi na mrežo Vaše pečice. Naša glinena pekovska plošča je standardne velikosti 36×38 cm, zato bo verjetno čudovita v pečici, ampak za vsak slučaj…
Glinena pekovska plošča naredi najlepše testo, če jo položimo na rešetke tako, kot bi na rešetke položili posodo. Za kruh naj bo na najnižji rešetki, za pice pa na srednji.
Glinena pekovska plošča je izdelana le iz gline. Ne dodajamo industrijskih mas, dodatkov in glazure, ampak samo ročno nakopano slovensko glino, ki jo izkopljemo in obdelamo na tradicionalnem način ter zapečemo v pečeh na 1000 stopinjah. Naredimo jo s pomočjo 60-letnih izkušenj pri nas- v Komendi in v katere dodamo kanček modernih trendov. Posolimo pa jo z ljubeznijo.
- Po uporabi naj glinena pekovska plošča počaka na varnem mestu, najbolje kar v pečici.
- Shranimo in zaščitimo pred umazanijo ter vlago, saj je izdelana iz naravnih materialov;
- Nanjo ne odlagamo težjih stvari;
- Glinena pekovska plošča se lahko poškoduje, zato z njo ravnamo lepo;
- Izogibamo se direktnemu kontaktu z vročo glineno pekovsko ploščo, ker se lahko opečemo! Vroča glinena pekovska plošča se mora v pečici ohladiti!
Zato, ker je izdelana iz naravnega materiala – gline. Ker je od začetka do konca izdelana pri nas-v Sloveniji. Zato, ker je izdelana ročno. Zato ker je izdelana na podlagi 65-letnih izkušenj. Ker je drugačna. Naravna. Izdelana iz zdravilne gline. Predvsem pa je LAHKA in NARAVNA (za razliko od ostalih plošč na trgu, ki so izdelane iz šamota ali kamna). Je unikat (ne morete je kupiti v nobeni trgovini). Delamo manjše količine, naredimo jih tudi po meri. Najbolj pomembno – je preizkušena! Zato je drugačna! 🙂
Spomnimo se, kaj vse ponujajo v restavracijah pod imenom krušna peka? Ali kaj vse so pekle naše babice v stari krušni peči:
- Kruh;
- Pice;
- Meso, lezanje v keramični posodi položeni na ploščo;
- Žemlje;
- Potico;
- Sendviče;
- Makovke;
- Francoske štruce…
Glinena pekovska plošča ima številne prednosti:
- NADOMEŠČA peko v krušni in lončeni peči;
- ENOSTAVNA uporaba v vsaki pečici;
- VRHUNSKA in enakomerna peka hrustljavih pic, domačega kruha in krušnih dobrot;
- TRADICIONALNA priprava jedi po babičinih receptih;
- LAHKA za prenašanje in shranjevanje;
- BOGATEJŠI okus spečenih jedi;
- OHRANJA enakomerno in pravilno temperaturo med peko;
- ROČNO izdelana, zato je vsaka glinena pekovska plošča UNIKAT;
- SLOVENSKI proizvod;
- NARAVNI materiali – slovenska glina s tradicijo (brez nepotrebnih dodatkov, kamna in glazure);
Je drugačna. Je unikat. Je naravna. In vsebuje vonj po tradiciji in ljubezni do peke. Čudovite barve spečenih dobrot in omamen vonj po krušni peki. Glinena pekovska plošča je lahko lepo darilo – predvsem sebi!
Vsaka plošča za peko iz gline je narejena ročno , zato je čisto vsaka zase unikat. Izkopano slovensko glino s posebnim postopkom očistimo in odstranimo odvečne mehanske snovi, ter jo oblikujemo v želeno obliko – glineno pekovsko ploščo. Osušeno in oblikovano nato termično obdelamo na temperaturi preko 1000 ˚C. Odzivi uporabnikov naše glinene pekovske plošče potrjujejo da se v vsaki čuti – naša zgodba in naša tradicija.
Seveda. Najprej izmerimo rešetke v pečici, nato pa naročimo ploščo po meri. Po meri jo izdelamo v roku 14 dni, cena pa je 49,90 eur.
Seveda! Zelo pogosto je nakup plošče povezan ravno z obdarovanjem, zato smo mislili tudi na to in jo lepo zapakirali, vanjo skrili lepe želje in presenečenje! 🙂