SESTAVINE
- 30 dag moke
- 2 g suhega kvasa
- 1 žlička soli
- 2 dcl vode
- 2 žlici olivnega olja
- 20 dkg paradižnikove mezge
- 25 dkg naribanega sira
- Bučke
- Narezan paradižnik na kolobarje
- rukola
- origano
- gobe
- baziliko
- olive
- 2 žlici olivnega olja
PRIPOMOČKI
- kuhinjska tehtnica
- strojček za mešanje
- posoda za testo
- lopatica za mazanje
- glinena pekovska plošča
- valjar za testo
- pečica
Navodila za peko:
- kvas zmešamo z moko
- dodamo sol, olje in toplo vodo, ter zamesimo kvašeno testo. Potem ga pokrijemo in pustimo da 45 minut počiva.
- naredimo hlebček in ga razvaljamo v krog. Testo položimo na pomokan lopar, ga namažemo z paradižnikovo mezgo zmešano z baziliko. Nato potresimo nariban sir, dodamo bučke, gobe, origano in olive. Ne-obloženi del testa namažemo z olivnim oljem.
- pustimo 15 minut, da vzhaja
- s pomočjo loparja položimo pico na segreto glineno pekovsko ploščo v pečico. Pečemo 8-10 min. pri 250 °C
- na koncu dodamo svežo zelenjavo (paradižnik, rukola,itd)
Čas peke: 10 minut
Avtor: Rok