SESTAVINE

  • 30 dag moke
  • 2 g suhega kvasa
  • 1 žlička soli
  • 2 dcl vode
  • 2 žlici olivnega olja
  • 20 dkg salame – piščančja prsa
  • 1 par hrenovk
  • origano
  • baziliko
  • 2 žlici olivnega olja

PRIPOMOČKI

  • kuhinjska tehtnica
  • strojček za mešanje
  • posoda za testo
  • lopatica za mazanje
  • valjar za testo
  • lopar
  • pekovska plošča
  • pečica

Navodila za peko:

  • kvas zmešamo z moko
  • dodamo sol, olje in toplo vodo, ter zamesimo kvašeno testo. Potem ga pokrijemo in pustimo da 45 minut počiva.
  • naredimo hlebček in ga razvaljamo v krog. Testo položimo na pomokan lopar. Nato ga obložimo z piščančjimi prsi, hrenovkami, oruganom in olivami. Ne-obloženi del testa namažemo z olivnim oljem.
  • Pustimo 15 minut, da vzhaja
  • s pomočjo loparja položimo pico na segreto glineno pekovsko ploščo v pečico. Pečemo 8-10 min. pri 250 °C

Čas peke: 10 minut

Avtor: Rok