Calzone sendvič s pršutom in mlado špinačo-220 stopinj poševno

Sestavine:

  • ostanek testa za pico, posolanko, ipd
  • pršut
  • sir
  • mlada špinača
  • olive
  • kapre
  • hrenova omaka s kislo smetano

Navodila:

Testo razvaljamo, ga po celem premažemo s hrenovo omako (seveda lahko tudi s čim drugim ali celo ta del izpustimo), ter testo po celem bogato obložimo.

Na vrh naribamo sir. Nekje 1 cm roba pustimo praznega.

Testo prepognemo oz. pokrijemo nadev, robove z vilico narahlo stisnemo, nato jih zavihamo navzgor in zlepimo s hrenovo omako. Testo po vrhu na parih mestih z vilico prepiknemo, ter popopramo.

Calzone sendvič pečemo kot pico. Jaz imam krušno ploščo in ga pečem v že ogreti pečici na 250 stopinj kakšnih 10 minut.  Če krušne plošče nimate, ga pecite nekje na 220-230 stopinj kakšnih 15-20 minut oz. odvisno od pečice.

Avtor: Urška – BLOG 220 stopinj poševno (Recept)