Calzone sendvič s pršutom in mlado špinačo-220 stopinj poševno
Sestavine:
- ostanek testa za pico, posolanko, ipd
- pršut
- sir
- mlada špinača
- olive
- kapre
- hrenova omaka s kislo smetano
Navodila:
Testo razvaljamo, ga po celem premažemo s hrenovo omako (seveda lahko tudi s čim drugim ali celo ta del izpustimo), ter testo po celem bogato obložimo.
Na vrh naribamo sir. Nekje 1 cm roba pustimo praznega.
Testo prepognemo oz. pokrijemo nadev, robove z vilico narahlo stisnemo, nato jih zavihamo navzgor in zlepimo s hrenovo omako. Testo po vrhu na parih mestih z vilico prepiknemo, ter popopramo.
Calzone sendvič pečemo kot pico. Jaz imam krušno ploščo in ga pečem v že ogreti pečici na 250 stopinj kakšnih 10 minut. Če krušne plošče nimate, ga pecite nekje na 220-230 stopinj kakšnih 15-20 minut oz. odvisno od pečice.