Najbrž se strinjate, da poletje brez peke na žaru ni pravo poletje. Na plosca.si se tega še kako zavedamo, za to smo se pred časom odločili, da skupaj z Pečarstvom Avguštin, ki na podlagi 65 letne tradicije izdeluje glinene in šamotne izdelke, ustvarimo prav posebno ploščo za žar. Poimenovali smo jo šamotna plošča »Barbecue«.

Plošča je v primerjavi z klasično šamotno ploščo debelejša, tudi ostale karakteristike pa so primernejše za peko na žaru. Na plošči lahko spečemo praktično vse. Od vseh vrst mesa, ki se v primerjavi z klasičnim žarom pečejo veliko bolj enakomerno, okus pa malenkost drugačen – izjemen, do zelenjave in predvsem raznih vrst kruhov.

 

Kaj morem vedeti preden se odločim za nakup?

samotna-plosca-dans-fotr-kuha-miha-robnik-plosca_si

1. Preveriti je potrebno dimenzije žara
2. Ploščo lahko naročite po meri
3. Najbolj koristi, če imate žar, ki se lahko pokrije
4. Lahko se uporablja tudi v pečici

 

Tehnične specifikacije:

Velikost: 30cm x 40cm (oz. po meri)

Debelina: 30mm

Teža: 7kg

Kako je plošča sestavljena in zakaj se uporablja?

Šamotna plošča je izdelana iz pečarskih šamotnih mok. Dodatno je ročno obdelana, zato ima gladko površino. Takšen pečarski šamot se uporablja tudi pri zidavi krušnih in pica peči (pri izdelavi oboda kurišč v krušnih in pica pečeh).

Šamota plošča je primerna tudi za peko kruha, pice in ostalih izdelkov iz testa v kuhinjski pečici, vendar je zaradi teže in sestave primernejša za peko na žaru.

Glavna prednost šamotne plošče za žar je prav njena vsestranskost in sposobnost, da na njej (na zunanjem žaru) spečemo tudi sveže lepinje, hrustljave bombetke… Tako kompletno piknik ponudbo pripravimo na enem samem mestu!