Glinena plošča je ročno izdelana iz naravnega materiala – zdravilne slovenske  gline, ki ji ne dodajamo nepotrebnih in škodljivih dodatkov.

Na njej lahko pečemo hrustljave pizze, domač kruh, žemljice in ostale krušne dobrote. Odlikujejo jo domačnost, unikatnost in popolna naravnost. Vsebuje vonj po tradiciji in ljubezni do peke. Z njeno pomočjo bo vašo kuhinjo napolnil omamen vonj po krušni peki.

Glinena ali šamotna plošča - katero izbrati?

Šamotna plošča je izdelana iz pečarskih šamotnih mok. Šamot je naravni material, ki ga uporabljamo pri izdelavi tradicionalnih krušnih peči in v peči v pizzerijah.

Šamota plošča je prav tako primerna za pečenje krušnih dobrot v pečici, a je zaradi teže in debeline še bolj primerna za peko na žaru (indirekten ogenj).

Primerjava med glineno ploščo “TRADICIONALNA”
in šamotnima ploščama “NAPOLI” in “BARBECUE”

GLINENA PLOŠČA “TRADICIONALNA” ŠAMOTNA PLOŠČA “NAPOLI” ŠAMOTNA PLOŠČA “BARBECUE”
MATERIAL Naravna slovenska zdravilna glina šamotne moke – uvoz šamotne moke – uvoz
POREKLO Slovenija tujina tujina
IZGLED Naravni izdelek – tudi čudovito darilo bolj robustna bolj robustna
KVALITETA IZDELAVE Ročno delo Strojno delo Strojno delo
MANIPULACIJA Lahka Malce težja Težja
VELIKOST 36 X 38 cm 30 x 40 cm 30 x 40 cm
DEBELINA 1,5 cm 2 cm 3 cm
TEŽA cca 3 kg cca 5 kg cca 7 kg
ČAS PEKE cca 15 minut (na maksimalni temperaturi) cca 20 minut (na maksimalni temperaturi) cca 30 minut (na maksimalni temperaturi)
ČAS NADALJNJEGA PEČENJA odvisno  od izdelka, ki se peče odvisno od izdelka, ki se peče odvisno od izdelka, ki se peče
TEMPERATURA PEČENJA odvisno  od izdelka, ki se peče odvisno od izdelka, ki se peče odvisno od izdelka, ki se peče
UPORABA primerna za kuhinjsko pečico primerna za kuhinjsko pečico primerna za žar