Glinena plošča je ročno izdelana iz naravnega materiala – zdravilne slovenske gline, ki ji ne dodajamo nepotrebnih in škodljivih dodatkov.
Na njej lahko pečemo hrustljave pizze, domač kruh, žemljice in ostale krušne dobrote. Odlikujejo jo domačnost, unikatnost in popolna naravnost. Vsebuje vonj po tradiciji in ljubezni do peke. Z njeno pomočjo bo vašo kuhinjo napolnil omamen vonj po krušni peki.
Šamotna plošča je izdelana iz pečarskih šamotnih mok. Šamot je naravni material, ki ga uporabljamo pri izdelavi tradicionalnih krušnih peči in v peči v pizzerijah.
Šamota plošča je prav tako primerna za pečenje krušnih dobrot v pečici, a je zaradi teže in debeline še bolj primerna za peko na žaru (indirekten ogenj).
Primerjava med glineno ploščo “TRADICIONALNA”
in šamotnima ploščama “NAPOLI” in “BARBECUE”
GLINENA PLOŠČA “TRADICIONALNA” | ŠAMOTNA PLOŠČA “NAPOLI” | ŠAMOTNA PLOŠČA “BARBECUE” | |
MATERIAL | Naravna slovenska zdravilna glina | šamotne moke – uvoz | šamotne moke – uvoz |
POREKLO | Slovenija | tujina | tujina |
IZGLED | Naravni izdelek – tudi čudovito darilo | bolj robustna | bolj robustna |
KVALITETA IZDELAVE | Ročno delo | Strojno delo | Strojno delo |
MANIPULACIJA | Lahka | Malce težja | Težja |
VELIKOST | 36 X 38 cm | 30 x 40 cm | 30 x 40 cm |
DEBELINA | 1,5 cm | 2 cm | 3 cm |
TEŽA | cca 3 kg | cca 5 kg | cca 7 kg |
ČAS PEKE | cca 15 minut (na maksimalni temperaturi) | cca 20 minut (na maksimalni temperaturi) | cca 30 minut (na maksimalni temperaturi) |
ČAS NADALJNJEGA PEČENJA | odvisno od izdelka, ki se peče | odvisno od izdelka, ki se peče | odvisno od izdelka, ki se peče |
TEMPERATURA PEČENJA | odvisno od izdelka, ki se peče | odvisno od izdelka, ki se peče | odvisno od izdelka, ki se peče |
UPORABA | primerna za kuhinjsko pečico | primerna za kuhinjsko pečico | primerna za žar |