POLETNO RAZVAJANJE BRBONČIC Z RECEPTI IZPOD ROK MASTERCHEF TEKMOVALCA MIHE ROBNIKA

Knjiga receptov

5 GURMANSKIH

RECEPTOV ZA POLETJE

Za vas smo pripravili knjižico izvrstnih receptov za pripravo odličnega kosila, okrepčujoče malice ali slastne sladice. 5 odličnih in preverjenih receptov za jedi, ki jih lahko pripravite na glineni ali šamotni plošči, s pomočjo katerih bodo vaše jedi izvrstno uspele tako v domači pečici kot tudi na vašem žaru.

Miha Robnik - Masterchef - Dans fotr kuha
Dans fotr kuha

DANS FOTR KUHA

Recepte smo pripravili s sodelovanju s MasterChef tekmovalcem Miho Robnikom, poznanim pod imenom Dans fotr kuha. Miha želi pokazati, da kuhanje ni bavbav, da se lahko ob kuhanju zabava vsa družina in da ni nujno, da si veliki kuharski mojster, da ustvariš slastno in enostavno kosilo.

Plosca.si logo

PRIPRAVITE JEDI, KOT IZ KRUŠNE PEČI

ŠAMOTNA PLOŠČA

Šamotna plošča je izdelana iz pečarskih šamotnih mok.  Šamot je naravni material, ki ga uporabljajo tudi v tradicionalnih krušnih pečeh in  v pizzerijah. Šamot ima fino strukturo. Ploščai je dodatno ročno obdelana, zato ima plošča gladko površino. Takšen pečarski šamot se uporablja tudi pri zidavi krušnih in pica peči (pri izdelavi oboda kurišč v krušnih in pica pečeh).

Šamotna plošča je primerna za peko kruha, pice in ostalih izdelkov iz testa v kuhinjski pečici, vendar je zaradi teže in sestave primernejša za peko na žaru (indirektni ogenj).

  • primerna za električno pečico in žar
  • izdelana iz pečarskih šamotnih mok
  • ročno obdelana
samotna-plosca-dans-fotr-kuha-miha-robnik-plosca_si

GLINENA PLOŠČA

Je čudovit in zelo uporaben pripomoček pri peki, s katerim spremenimo vsako pečico v krušno peč. Na njej lahko pečete hrustljave pice, domač kruh, žemljice in ostale krušne dobrote. Je drugačna. Je unikat. Je naravna. Vsebuje vonj po tradiciji in ljubezni do peke. Čudovite barve spečenih dobrot in omamen vonj po krušni peki. Glinena pekovska plošča je lahko lepo darilo – predvsem sebi!

Kaj z njo dosežemo? Odvečna vlaga iz testa se prenese na glineno pekovsko ploščo, ki jo zaradi naravnih materialov lepo absorbira. Po drugi strani se vročina iz glinene pekovske plošče neposredno prenese na testo in ustvari čudovito hrustljavo skorjo ter vrhunsko in enakomerno peko!

Je nekaj posebnega. Izdelana je samo iz gline. In je popolnoma slovenski – naš, domač proizvod. Izdelana je iz zdravilne gline in uporabna na drugačen način kot ostali pekači. Glinena pekovska plošča je zato lepo darilo-predvsem sebi!

  • primerna za pečico
  • za peko krušne pice in domačega kruha, žemljic, makovk…
  • iz naravnega materiala – zdravilne gline, brez nepotrebnih in škodljivih dodatkov
  • domač, slovenski izdelek
glinena-plosca-dans-fotr-kuha-miha-robnik-plosca_si

NAŠA ZGODBA

Kje smo dobili idejo o glineni pekovski plošči? Preprosto in spontano, tako se vedno porodijo najlepše ideje. Ker smo v treh generacijah pečarjev postavili že res veliko krušnih peči (iz gline se izdelujejo tradicionalne pečnice, ki krušno peč sestavljajo v celoto) je nemalokrat že takoj po končanem delu prijetno zadišalo po sveže pečenem hlebcu domačega kruha. Ker pa si veliko ljudi prostorsko ne more privoščiti velike krušne peči, želi pa vseeno krušno peko – smo izdelali ploščo.

In tako je nastala glinena pekovska plošča. Z glineno pekovsko ploščo se združi tradicija in izkušnje pečarjev ter zdravilnost naravne gline.

Glinena pekovska plošča je izdelana le iz gline. Ne dodajamo industrijskih mas, dodatkov in glazure, ampak samo ročno nakopano slovensko glino, ki jo izkopljemo in obdelamo na tradicionalnem način ter zapečemo v pečeh na 1000 stopinjah. Naredimo jo s pomočjo 65-letnih izkušenj, v katere ji dodamo kanček modernih trendov, posolimo pa jo z družinsko ljubeznijo.

ŽELIM PREJETI BREZPLAČNO KNJIŽICO
PETIH GURMANSKIH RECEPTOV ZA POLETJE