Leseni lopar nam služi za polnjenje in praznjenje pečice pri peki kruha, pice in drugih peciv. Izdelan je iz kakovostnega posušenega lesa listavcev. Površina je naravna brez površinske obdelave z laki ali olji.

NAVODILA ZA VZDRŽEVANJE IN ČIŠČENJE LESENIH LOPARJEV ZA PEKO 
Loparji so izdelani iz kvalitetnega sušilnično suhega lesa listavcev. Površina je naravna brez površinske obdelave z laki ali olji.

  1. Površina lesa ni odporna na kisline in topila (močna čistila, bencin, aceton…)
  2. Lopar se lahko uporablja za kratkotrajna izpostavljanja močni vročini (vstavljanje, odvzemanje iz pečice)
  3. Čiščenje; zadostuje, da površine čistite s suho ali vlažno, mehko krpo, ne uporabljati žičnih ščetk ipd.

Les je naravni material in je higroskopičen (vpija in oddaja vlago). Zaradi tega je pomembno, da lesene izdelke hranimo v prostoru z ustrezno klimo (temperatura in relativna zračna vlaga).