Leseni lopar nam služi za polnjenje in praznjenje pečice pri peki kruha, pice in drugih peciv. Izdelan je iz kakovostnega posušenega lesa listavcev. Površina je naravna brez površinske obdelave z laki ali olji.
NAVODILA ZA VZDRŽEVANJE IN ČIŠČENJE LESENIH LOPARJEV ZA PEKO
Loparji so izdelani iz kvalitetnega sušilnično suhega lesa listavcev. Površina je naravna brez površinske obdelave z laki ali olji.
- Površina lesa ni odporna na kisline in topila (močna čistila, bencin, aceton…)
- Lopar se lahko uporablja za kratkotrajna izpostavljanja močni vročini (vstavljanje, odvzemanje iz pečice)
- Čiščenje; zadostuje, da površine čistite s suho ali vlažno, mehko krpo, ne uporabljati žičnih ščetk ipd.
Les je naravni material in je higroskopičen (vpija in oddaja vlago). Zaradi tega je pomembno, da lesene izdelke hranimo v prostoru z ustrezno klimo (temperatura in relativna zračna vlaga).
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.