Trajanje je kar med 6 in 8 ur. Zato je taka oblika torte bolj primerna za tiste, ki že pečejo in se jim da. Lažja izbira pa je en biskvit in brez oblikovanja. 🙂

za polnilo potrebujemo:

 • 1  konzervo vloženega ananasa
 • 1 konzervo vložene breskve
 • 2 banani
 • pol l sladke smetane

za okrasitev potrebujemo:

 • pol l sladke smetane
 • zelena jedilna barva
 • čokoladna pisala
 • sladkorna masa za oblikovanje
 • barvne mrvice

Za biskvit potrebujemo:

 • 10 jajc
 • 9 žlic vode
 • 2x lonček moke
 • 2x majhna lončka sladkorja
 • 2x pecilni prašek
 • 2x vanilij sladkor

Priprava:

Potrebno je narediti 2 biskvita. Zato prvo ločimo beljak in rumenjak 6 jajc. Beljake damo v mešalnik, dodamo 6 žlic vode in stepamo v trd sneg, pri tem dodamo 1 vrečko vanilij sladkorja in 1 majhen lonček sladkorja. Ko je sneg trd, počasi z metlico za stepanje vmešamo rumenjake, dodamo 1 pecilni prašek in moko (moko je fajn dodajati čez cedilko, da ne nastanejo grudice v biskvitu) in počasi mešamo. Pozor, če boste preveč hitro, sunkovito mešali bo sneg razpadel in biskvit ne bo ok! To maso damo v namaščen pekač za peko tort in spečemo na 180 stopinj nekje med 30 in 40 min (pečica naj bo ogreta, drugače lahko traja dlje). Jaz vedno spremljam kako se peče in ko se mi zdi biskvit lepe barve vzamem iz pečice in sprobam če je že. Ker je odvisno od tega koliko mase je nastalo, glede na to kako velika so bila jajca. Če so jajca manjša je manj mase in je pečeno malenkost prej. Če so jajca velika in je več mase lahko traja pečenje malenkost dalj. Če boste biskvit vzeli iz pečice prehitro zna pasti dol (torej ne bo več tako lepo prožno in ne bo tekstura pravilna, bo pa še zmeraj okusno 🙂  ). Za to je potrebno mal vaje in občutka, da dobite filing kdaj je taprav pečeno. Ko je biskvit pečen ga je potrebno pustiti, da se ohladi.

Ko je bil biskvit hladen, sem dala na biskvit krožnik in ga obrezala, da je bil malenkost manjši kot, ko se je spekel, zato da sem lahko naredila obliko cevi. Vse dela biskvita navlažimo s sokom vloženih breskev. Pozor ne navlažite preveč, ker potem konstrukcija ne bo držala, in tudi pri rezaju se bo torta mečkala in razpadala.Vzamemo 1 del biskvita nanj naložimo narezane breskve. Med tem stepemo pol litra sladke smetane. Nekaj smetane na tanko premažemo čez breskve in pokrijemo z drugo plastjo biskvita. Na tega naložimo vložen ananas in ga premažemo z smetano. Celo torto na tanko premažemo s smetano in damo v hladilnik, da se fajn ohladi in strdi.

Med tem naredimo drugo rundo biskvita. Vzamemo 4 jajca, ločimo beljak od rumenjaka. Iz beljaka in 3 žlic vode stepemo trd sneg, pri stepanju dodamo 1 vanilij sladkor in majhen lonček sladkorja. Ko je sneg trd počasi z metlico za stepanje primešamo rumenjake, moko in pecilni prašek ter damo v pekač za torte iste velikosti kot je bil prejšnji. Jaz uporabim istega, pač malo zmes tudi že pomivam. Damo peči na 180 nekje 30 do 40 min. Ko je biskvit pečen ga pustimo da se ohladi. Ko je hladen ga prerežemo in navlažimo s sokom vloženega ananasa. En del biskvita položimo na prej narejeno torto. Banani narežemo na kolobarje in položimo na biskvit. Pozor banane hitro postanejo temne, uporabite malo zrele banane in jih res narežite pri koncu in dajte na vrhni del biskvita, ki ga čim prej pokrijete, drugače se vam lahko zgodi, da bodo banane prehitro počrnele. Premažemo s smetano čim prej in damo gor zadnji del biskvita. Če vam smetane že zmanjka pač stepite nove pol l smetane, če vam je smetane ostalo od prej uporabite tisto (seveda, če ste jo hladili v hladilniku). Preostali smetani dodamo zeleno jedilno barvo. S to zeleno barvo premažemo celo torto, čimbolj ravno, kolikor nam pač uspe. Iz sladkorne mase izdelamo glavo Super Mariota, ga postavimo na vrh torte. Vrh torte okrasimo u barvnimi mrvicami okrog mario glave. Z čokoladnimi pisali napišemo napis in torta je narejena.

Torta je slastna in osvežilna, tudi starši otrok na praznovanju so jo pohvalili. 🙂

Mateja Novak