Oopsi kruh s sezamom

Sestavine:

  • 1 kg bele moke
  • 40 g kvasa
  • 2 čajni žlički soli
  • 1 jedilna žlica jogurtovega masla
  • kvasni nastavek
  • sezam
  • rumenjak

Pripomočki:

  • kuhinjska tehtnica
  • električni mešalnik
  • posoda za testo
  • skodelica
  • čopič
  • glinena pekovska plošča
  • pečica

Navodila za peko:

Najprej si pripravite kvasni nastavek. V skodelico nadrobite kvas, dodajte ščepec sladkorja, eno jedilno žlico moke in prilijte en deciliter mlačne vode. Dobro premešajte in počakajte, da naraste.

V posodo stresite moko, dodajte sol in zmehčano maslo. Prilijte kvasni nastavek ,ko naraste. Dodajte še približno pol litra mlačne vode in zgnetite z elektičnim mešalnikom, da dobite kompaktno testo.

Pokrijte ga in pustite počivati eno uro. V pečico vstavite glineno ploščo. Jaz sem jo dala kar na drugo vodilo, pečico segrela na 250 stopinj, počakala nekje 20 minut, da se je plošča segrela, nato pa nanjo položila testo. Testo sem seveda prerezala, premazala z rumenjakom in čez posula sezam. Kruh sem pekla na sistemu spodnje,zgornje grelo, 190 stopinj, 45-50 minut.

Rezultat? Odličnooo! Hrustljava skorja, puhasta sredica… Zakaj že večkrat ne spečem kruha doma?

Avtor: Oopsi Urška- Blog Oopsi (recepti) 

×


Hej, potrebujete pomoč
 

Tel: 041 / 203 - 961

Mail: info@plosca.si

 

lp, Tina