Pica Avgi klasika

SESTAVINE

  • 30 dag moke
  • 2 dkg suhega kvasa
  • 1 žlička soli
  • 2 dcl vode
  • 2 žlici olivnega olja
  • 20 dkg salame - piščančja prsa
  • 20 dkg paradižnikove mezge
  • 25 dkg naribanega sira
  • origano
  • baziliko
  • olive
  • gobe
  • 2 žlici olivnega olja

PRIPOMOČKI

  • kuhinjska tehtnica
  • električni mešalnik
  • posoda za testo
  • lopatica za mazanje
  • pekovska plošča
  • valjar za testo
  • pečica

Navodila za peko:

  • kvas zmešamo z moko
  • dodamo sol, olje in toplo vodo, ter zamesimo kvašeno testo. Potem ga pokrijemo in pustimo da 45 minut počiva.
  • naredimo hlebček in ga razvaljamo v krog. Testo položimo na pomokan lopar, ga namažemo z paradižnikovo mezgo zmešano z baziliko. Obložimo ga s piščančjimi prsi, sirom, origanom, gobami in olivami. Ne-obloženi del testa namažemo z olivnim oljem.
  • Pustimo še 15 minut, da vzhaja
  • s pomočjo loparja položimo pico na segreto glineno pekovsko ploščo v pečico. Pečemo 8-10 min. pri 250 °C.

Čas peke: 10 minut

Avtor:  Rok

×


Hej, potrebujete pomoč
 

Tel: 041 / 203 - 961

Mail: info@plosca.si

 

lp, Tina