Glineno pekovsko ploščo želimo naročiti na dom preko SPLETA.

 • pišite nam na info@plosca.si in nam napišite naslednje podatke: koliko plošč želite naročiti, ime, priimek, naslov in telefon;
 • Strošek dostave je brezplačen;
 • Pri naročilu do 12ih gledamo, da bo že naslednji dan pri vas.

Kakšna je cena glinene pekovske plošče?

Cenik: 

 • 1x Glinena pekovska plošča = 39,90 eur ( poštnina je brezplačna)
 • 2x glinena pekovska plošča = 69,90 eur (poštnina je brezplačna)
 • 3x glinena pekovska plošča = 99,90 eur ( poštnina je brezplačna)

Cenik paketov z loparji:

 • Glinena pekovska plošča + leseni lopar  (55 × 29 × 1.3 cm)= 54,90 eur (poštnina je brezplačna)
 • Glinena pekovska plošča + inox lopar (fi 30 cm) = 54,90 eur ( poštnina je brezplačna)

Kaj je glinena pekovska plošča?

Je čudovit in zelo uporaben pripomoček, s katerim lahko spremenimo vsako pečico v krušno peč. Kako je nastala? Naša zgodba (klik)


 Zakaj potrebujemo glineno pekovsko ploščo?

Zakaj ne? Če želimo lepo krušno in hrustljavo skorjo kruha in pice, potem jo zagotovo potrebujemo. V plošči se skriva tradicija in izkušnje, zato je krušna peka zagotovljena.


Zakaj je drugačna od ostalih plošč na trgu?

Zato, ker je izdelana iz naravnega materiala – gline. Ker je od začetka do konca izdelana pri nas-v Sloveniji. Zato, ker je izdelana ročno. Zato ker je izdelana na podlagi 65-letnih izkušenj. Ker je drugačna. Naravna. Izdelana iz zdravilne gline. Predvsem pa je LAHKA in NARAVNA (za razliko od ostalih plošč na trgu, ki so izdelane iz šamota ali kamna). Je unikat (ne morete je kupiti v nobeni trgovini). Delamo manjše količine, naredimo jih tudi po meri. Najbolj pomembno – je preizkušena! Zato je drugačna! :)


Kako deluje?

Odvečna vlaga iz testa se prenese na glineno pekovsko ploščo, ki jo zaradi naravnih materialov lepo absorbira. Po drugi strani pa se vročina iz glinene pekovske plošče neposredno prenese na testo in ustvari tisto čudovito hrustljavo skorjo ter vrhunsko in enakomerno peko!


 

Kaj vse lahko na plošči spečemo?

Spomnimo se, kaj vse ponujajo v restavracijah pod imenom krušna peka? Ali kaj vse so pekle naše babice v stari krušni peči:

 • Kruh;
 • Pice;
 • Meso, lezanje v keramični posodi položeni na ploščo;
 • Žemlje;
 • Potico;
 • Sendviče;
 • Makovke;
 • Francoske štruce…

Kakšne so prednosti glinene pekovske plošče?

Glinena pekovska plošča ima številne prednosti:

 • NADOMEŠČA peko v krušni in lončeni peči;
 • ENOSTAVNA uporaba v vsaki pečici;
 • VRHUNSKA in enakomerna peka hrustljavih pic, domačega kruha in krušnih dobrot;
 • TRADICIONALNA priprava jedi po babičinih receptih;
 • LAHKA za prenašanje in shranjevanje;
 • BOGATEJŠI okus spečenih jedi;
 • OHRANJA enakomerno in pravilno temperaturo med peko;
 • ROČNO izdelana, zato je vsaka glinena pekovska plošča UNIKAT;
 • SLOVENSKI proizvod;
 • NARAVNI materiali – slovenska glina s tradicijo (brez nepotrebnih dodatkov, kamna in glazure);

Je drugačna. Je unikat. Je naravna. In vsebuje vonj po tradiciji in ljubezni do peke. Čudovite barve spečenih dobrot in omamen vonj po krušni peki. Glinena pekovska plošča je lahko lepo darilo – predvsem sebi!


Iz česa je narejena glinena pekovska plošča?

Glinena pekovska plošča je izdelana le iz gline. Ne dodajamo industrijskih mas, dodatkov in glazure, ampak samo ročno nakopano slovensko glino, ki jo izkopljemo in obdelamo na tradicionalnem način ter zapečemo v pečeh na 1000 stopinjah. Naredimo jo s pomočjo 60-letnih izkušenj pri nas- v Komendi in  v katere dodamo kanček modernih trendov. Posolimo pa jo z ljubeznijo.


Je glinena pekovska plošča ročno delo?

Vsaka plošča za peko iz gline je narejena ročno , zato je čisto vsaka zase unikat. Izkopano slovensko glino s posebnim postopkom  očistimo in odstranimo odvečne mehanske snovi, ter jo  oblikujemo v želeno obliko – glineno pekovsko ploščo. Osušeno in oblikovano nato  termično obdelamo na temperaturi preko 1000 ˚C. Odzivi uporabnikov naše glinene pekovske plošče potrjujejo da se v vsaki čuti - naša zgodba in naša tradicija.


Kam položimo glineno ploščo v pečici?

Glinena pekovska plošča naredi najlepše testo, če jo položimo na rešetke tako, kot bi na rešetke položili posodo. Za kruh naj bo na najnižji rešetki, za pice pa na srednji.


Ali je potrebno glineno pekovsko ploščo pred uporabo segreti?

Seveda. Glinena pekovska plošča ima  izjemno močno akumalcijsko sposobnost, saj zadrži toploto in jo enakomerno prenese na testo. To pa je tudi razlog, da je potrebno ploščo pred uporabo DOBRO segreti.

Glineno pekovsko ploščo položimo na rešetke pečice;

Pečico s ploščo vklopimo na maksimum pečice in jo pustimo na tej temperaturi vsaj še 15 minut po tem ko doseže želeno temperaturo;

Vroča glinena pekovska plošča je pripravljena na čarovnijo. 


Pečico ugasnemo?

Ne. Pečice ne ugašamo med peko, tako kot ne »ugasnemo« krušne peči medtem ko pečemo. Še vedno mora pečica oddajati toploto, plošča le pomaga vzdrževati idealno temperaturo v pečici ter ustvari lepo krušno skorjo. Pečico ugasnemo malo pred koncem peke.


Kako glineno ploščo očistimo?

Na glineni pekovski plošči lahko po uporabi ostanejo madeži od peke (sir, moka), saj jih lahko plošča zaradi naravnih materialov (gline) vsrka vase, kar pa ne vpliva na kvaliteto nadaljnje peke (podobno kot krušna peč):

 • Očistimo jo lahko z gobico za čiščenje porcelana in keramike;
 • Izogibamo se uporabi detergentov za pomivanje posode, saj se le ti lahko absorbirajo v ploščo;

Po koncu peke – kam lahko shranimo glineno pekovsko ploščo?

 1. Po uporabi naj glinena pekovska plošča počaka na varnem mestu, najbolje kar v pečici.
 2. Shranimo in zaščitimo pred umazanijo ter vlago, saj je izdelana iz naravnih materialov;
 3. Nanjo ne odlagamo težjih stvari;
 4. Glinena pekovska plošča se lahko poškoduje, zato z njo ravnamo lepo ;
 5. Izogibamo se direktnemu kontaktu z vročo glineno pekovsko ploščo (ali vroče plošče iz pečice), saj le ta lahko zaradi naravnih materialov poči (velika temperaturna razlika);

Lahko naročimo glineno pekovsko ploščo po meri?

Seveda. Najprej izmerimo rešetke v pečici , nato pa na mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sporočimo mere. Po meri jo izdelamo v roku 14 dni, cena pa je 49,90 eur.


Kako izmerimo pečico?

Čisto enostavno. Mero, ki jo potrebujemo da se glinena plošča najboljše uporablja je mera železnih rešetk v pečici.  Rešetke vzamemo iz pečice in izmerimo premer od ene strani do druge ( plošča se položi na raven predel rešetk tako da ni nič v zraku). Naša glinena pekovska plošča je standardne velikosti 36x38 cm, zato bo verjetno čudovita v pečici, ampak za vsak slučaj…


Je glinena pekovska plošča primerna za žar?

Veliko uporabnikov se strinja, jo uporablja in jo priporoča. Ampak plošča je iz naravnih materialov – brez nepotrebnih in velikokrat škodljivih dodatkov, zato se priporoča bolj za peko v pečici, kjer ni velikih temperaturnih razlik, ki bi lahko vplivale na samo glineno pekovsko ploščo. Na žaru pa takšne temperaturne razlike so in lahko poči.


Glinena pekovska plošča ima garancijo?

Seveda! Vedno smo pripravljeni vrniti strošek nakupa, če z njo ni veselja ob peki! Želimo le zadovoljne stranke in se zavedamo da jih v Sloveniji ne primanjkuje!


Lahko glinena pekovska plošča poči?

Zaradi temperature v pečici zagotovo ne. Do poka bi lahko prišlo zaradi prevelike temperaturne razlike ali če bi ploščo vzeli iz vroče pečice – podobno kot vse keramične posode. V nasprotnem primeru in ob pravilni uporabi je glinena pekovska plošča v družini uporabna in prisotna tudi 65 let.


Lahko dobimo kakšne recepte?

Seveda. Vsi recepti so preizkušeni in odlični! Trudimo se da jih objavljamo in menjamo na strani TUKAJ (klik), drugače smo pa zelooo aktivni tudi na družabnih omrežjih FACEBOOK in INSTAGRAM, kjer so na voljo novi recepti, ideje in naša zgodba v slikah!


Je glinena pekovska plošča primerna za darilo?

Seveda! Zelo pogosto je nakup plošče povezan ravno z obdarovanjem, zato smo mislili tudi na to in jo lepo zapakirali, vanjo skrili lepe želje in presenečenje! :)


Glineno pekovsko ploščo želimo prevzeti osebno na sedežu PODJETJA.

Ploščo se lahko prevzame tudi osebno pri nas, obvezna je le predhodna najava na telefon

 • Naslov: Suhadole 5c, 1218 Komenda
 • Telefon: 041/203-961

poiščite naju na @plosca.si | instagram |