Naša zgodba

Sva Tina in Miha. Najina želja je predstaviti tradicionalno glineno pekovsko ploščo celi Sloveniji. Kaj Sloveniji-svetu! Zakaj?

Zato ker je glinena pekovska plošča  drugačna. Je nekaj posebnega. Izdelana je samo iz gline. In je popolnoma slovenski – naš, domač proizvod. Izdelana je iz zdravilne gline in uporabna na drugačen način kot ostali pekači. Glinena pekovska plošča je zato lepo darilo-predvsem sebi!

»Ne samo odlična ideja – tudi preizkušena in zelooo pohvaljena! Tina, predstaviva jo na spletu – saj veš, če te ni na spletu – te ni!« In tako je nastala prva stran Plosca.si, sedaj nadgradnja strani, družabna omrežja in še vedno se učiva. Glinena pekovska plošča ni nova ideja. Obstaja že več kot 65 let. Zato je drugačna – ker je preizkušena! Vsak dan dobivava veliko klicev, kako noro dobra in enostavna je glinena pekovsko plošča. In s ponosom deliva družinsko znanje in tradicijo naprej!

Glinene pekovske plošče se izdeluje tukaj  - pri nas v družinskem podjetju s 65-letno tradicijo. Nahajamo se v Suhadolah pri Komendi, ki je približno 20 km oddaljena od Ljubljane in kjer je doma – glina! Naši začetki  segajo v daljno leto 1950, ko je pečarski mojster, naš stari oče Miha Avguštin, odprl svojo prvo pečarsko delavnico v Komendi.

Glavno surovino glino pridobivamo ročno in po tradicionalnem postopku. Zakaj je glina drugačna? Zato ker je prav ta-naša glina znana po celi Sloveniji tudi zaradi zdravilnih lastnosti. Najdemo jo v vseh zdraviliščih, kozmetičnih salonih in naravnih trgovinah ter jo lahko uporabljamo za pitje, obloge, kopeli in maske (tukaj sva doma midva - saj izdelujeva glineno kozmetiko, ki jo lahko najdemo v trgovinah po celi Sloveniji).

Kje smo dobili idejo o glineni pekovski plošči? Preprosto in spontano. Tako se vedno porodijo najlepše ideje. Ker smo v treh generacijah pečarjev  postavili že res veliko krušnih peči (iz gline se izdelujejo tradicionalne pečnice, ki krušno peč sestavljajo v celoto) je nemalokrat že takoj po končanem delu, prijetno zadišalo po sveže pečenem hlebcu domačega kruha. Ker pa si veliko ljudi prostorsko ne more privoščiti velike krušne peči, želi pa vseeno krušno peko – smo izdelali ploščo.

Z glineno pekovsko ploščo se združi tradicija in izkušnje pečarjev ter zdravilnost naravne gline.

In tako je nastala glinena pekovska plošča. Narejena iz gline. Uporabna v vsaki električni pečici in v vsakem gospodinjstvu. Narejena zato, da se pečico spremeni v krušno peč. Narejena za peko krušne pice in domačega kruha. Narejena ročno in z veliko spoštovanja do tradicije.

Glinena pekovska plošča je izdelana le iz gline. Ne dodajamo industrijskih mas, dodatkov in glazure, ampak samo ročno nakopano slovensko glino, ki jo izkopljemo in obdelamo na tradicionalnem način ter zapečemo v pečeh na 1000 stopinjah. Naredimo jo s pomočjo 65-letnih izkušenj, v katere midva z Mihom dodava kanček modernih trendov. Posolimo pa jo z  družinsko ljubeznijo.

Odzivi uporabnikov naše glinene pekovske plošče potrjujejo da se v vsaki čuti - naša zgodba in naša tradicija.

Na spletni strani sva želela objaviti le prave in preizkušene recepte. Zato je veliko receptov ljudi, ki se profesionalno in ljubiteljsko ukvarjajo s peko. Veliko je receptov, kjer se skriva navdušenje. In vesela sva prav vsakega novega, zato nama pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali pa nama sledite na družabnih omrežjih ( Instagram in Facebook). Spoznajmo se! J

poiščite naju na @plosca.si | instagram |

×


Hej, potrebujete pomoč
 

Tel: 041 / 203 - 961

Mail: info@plosca.si

 

lp, Tina