Glinena plošča je ročno izdelana iz naravnega materiala – zdravilne slovenske  gline, ki ji ne dodajamo nepotrebnih in škodljivih dodatkov.

Na njej lahko pečemo hrustljave pizze, domač kruh, žemljice in ostale krušne dobrote. Odlikujejo jo domačnost, unikatnost in popolna naravnost. Vsebuje vonj po tradiciji in ljubezni do peke. Z njeno pomočjo bo vašo kuhinjo napolnil omamen vonj po krušni peki.

Glinena ali šamotna plošča - katero izbrati?

Šamotna plošča je izdelana iz pečarskih šamotnih mok. Šamot je naravni material, ki ga uporabljamo pri izdelavi tradicionalnih krušnih peči in v peči v pizzerijah.

Šamota plošča je prav tako primerna za pečenje krušnih dobrot v pečici, a je zaradi teže in debeline še bolj primerna za peko na žaru (indirekten ogenj).

Primerjava med glineno ploščo “TRADICIONALNA”
in šamotnima ploščama “NAPOLI” in “BARBECUE”

GLINENA PLOŠČA “TRADICIONALNA”ŠAMOTNA PLOŠČA “NAPOLI”ŠAMOTNA PLOŠČA “BARBECUE”
MATERIALNaravna slovenska zdravilna glinašamotne moke – uvozšamotne moke – uvoz
POREKLOSlovenijatujinatujina
IZGLEDNaravni izdelek – tudi čudovito darilobolj robustnabolj robustna
KVALITETA IZDELAVERočno deloStrojno deloStrojno delo
MANIPULACIJALahkaMalce težjaTežja
VELIKOST36 X 38 cm30 x 40 cm30 x 40 cm
DEBELINA1,5 cm2 cm3 cm
TEŽAcca 3 kgcca 5 kgcca 7 kg
ČAS PEKEcca 15 minut (na maksimalni temperaturi)cca 20 minut (na maksimalni temperaturi)cca 30 minut (na maksimalni temperaturi)
ČAS NADALJNJEGA PEČENJAodvisno  od izdelka, ki se pečeodvisno od izdelka, ki se pečeodvisno od izdelka, ki se peče
TEMPERATURA PEČENJAodvisno  od izdelka, ki se pečeodvisno od izdelka, ki se pečeodvisno od izdelka, ki se peče
UPORABAprimerna za kuhinjsko pečicoprimerna za kuhinjsko pečicoprimerna za žar
Kupite svojo glineno ali šamotno ploščo