Glinena plošča je ročno izdelana iz naravnega materiala – zdravilne slovenske  gline, ki ji ne dodajamo nepotrebnih in škodljivih dodatkov.

Na njej lahko pečemo hrustljave pizze, domač kruh, žemljice in ostale krušne dobrote. Odlikujejo jo domačnost, unikatnost in popolna naravnost. Vsebuje vonj po tradiciji in ljubezni do peke. Z njeno pomočjo bo vašo kuhinjo napolnil omamen vonj po krušni peki.

Glinena ali šamotna plošča - katero izbrati?

Šamotna plošča je izdelana iz pečarskih šamotnih mok. Šamot je naravni material, ki ga uporabljamo pri izdelavi tradicionalnih krušnih peči in v peči v pizzerijah.

Šamota plošča je prav tako primerna za pečenje krušnih dobrot v pečici, a je zaradi teže in debeline še bolj primerna za peko na žaru (indirekten ogenj).

Primerjava med glineno in šamotno ploščo

GLINENA PEKOVSKA PLOŠČAŠAMOTNA PLOŠČA
MATERIALNaravna slovenska zdravilna glinašamotne moke – uvoz
POREKLOSlovenijatujina
IZGLEDNaravni izdelek – tudi čudovito darilobolj robustna
KVALITETA IZDELAVERočno deloStrojno delo
MANIPULACIJALahkaTežja
VELIKOST36 X 38 cm30 x 40 cm
DEBELINA1,5 cm3 cm
TEŽAcca 3 kgcca 7 kg
ČAS PEKEcca 15 minut (na maksimalni temepraturi)cca 25-30 minut (na maksimalni temperaturi)
ČAS NADALJNJEGA PEČENJAodvisno  od izdelka, ki se pečeodvisno od izdelka, ki se peče
TEMPERATURA PEČENJAodvisno  od izdelka, ki se pečeodvisno od izdelka, ki se peče
KVALITETA IZDELAVEodvisno od kuharjaodvisno od kuharja
Kupite glineno ploščo
Kupite šamotno ploščo